WILH SONESSON

Wilh Sonesson har vært et ledende selskap innen skandinavisk virksomhet siden 1892. Selskapet ble grunnlagt av grossisten Wilhelm Sonesson og var opprinnelig et grossist- og handelsselskap i ingeniørbransjen. Et stort antall store næringer og nå aktive børsselskaper har sin opprinnelse i Wilh Sonessons virksomhet. 

Selskapet har skiftet form flere ganger gjennom et århundre, og ble notert på Stockholmsbørsen i 1966. Selskapet ble igjen notert på Stockholm Stock Exchange i 1999 og har hatt et helsefokus siden 2001. Siden 2006 har selskapet sitt hovedkontor ligget i opprinnelsesbyen Malmö.  
 
Wilh Sonesson kjøpte Midelfart i slutten av desember 2006, og i 2007 ble selskapet omdøpt til Midelfart Sonesson AB.

MIDELFART 

Midelfart er et velkjent, norsk familieselskap som ble grunnlagt i 1923 av Ole Midelfart. Selskapet, med base i Oslo, har vært eid og ledet av Midelfart-familien i fire generasjoner, og har en lang tradisjon og omfattende kunnskap innen helse, skjønnhet og velvære.

MIDSONA

I forbindelse med arbeidet med å skape en felles bedriftsidentitet og parallelle strategiprosjekter for å bli et integrert konsern, besluttet selskapets aksjonærer 7. desember 2010 å endre selskapets navn til Midsona AB - et navn som også har en kobling til selskapets historie. 

Samtidig ble en ny logotype og et nytt grafisk design presentert for å tydeliggjøre Midsona som et ledende selskap i Norden innen helse og velvære. Gjennom det nye designet ønsker vi å formidle Midsona som en moderne, kunnskapsrik og nytenkende aktør som gjør det lettere for alle å selv bidra til et sunnere liv i hverdagen. 

URTEKRAM

Purplelavender 200x150.jpgI juli 2015 kjøpte Midsona det danske selskapet Urtekram International A/S - en ledende aktør i Norden innen økologisk mat - og etablerte dermed Midsona i Danmark.

INTERNATURAL

Midsonas overtagelse i juli 2016 av Internatural AB - med blant annet merkevarene Kung Markatta og Helios - var selskapets største hittil, og Midsona tok et nytt skritt mot visjonen om å være ledende innen helse og velvære i Norden.

BRINGWELL

07392213300002_C1N1_Thumbnail.jpgMidsona kjøpte Bringwell i 2017 gjennom et offentlig overtakelsestilbud fra aksjonærene i Bringwell. Blandingen av både produkter og markedsføringskanaler var et verdifult supplement for Midsona og innebar at Midsona styrket sine posisjoner i produktkategorien selvpleie. 

DAVERT

I 2018 begynte reisen ut i det øvrige Europa da vi kjøpte Davert GmbH - en pioner i den tyske økologiske matindustrien grunnlagt i 1984 av Rainer Welke. Merkevaren Davert og dets produkter kompletterer godt Midsonas eksisterende økologiske portefølje.