Yoghurtkake med rabarbra

Baking
>60 min
Antall porsjoner:
En frisk og syrlig kake som passer perfekt til sene sommerkvelder. Server gjerne med nyrørt rabarbrasyltetøy, krem eller vaniljeis.
Oppskriftskreatør:

Ingredienser

3 rabarbrastilker
3 egg
50 gram Cocosa Kokossukker
125 gram smør
200 g yoghurt naturell
3,2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Kokosflak
Cocosa Kokossirup

Instruksjoner

Skill eggeplommen og eggehviten. Stivpisk eggehviten med en visp.
Pisk deretter eggeplommen og kokossukkeret godt sammen.
Smelt smøret og bland inn yoghurten. Ha det over i en bakebolle og bland inn de tørre ingrediensene, rør tilslutt forsiktig inn den stivpiskede eggehviten.
Kle bunnen av en springform (20 cm) med bakepapir, og smør sidene med smør. Ha kakerøren over i springformen.
Skyll og del rabarbrastilene i lengre biter og dander på toppen av kaka.
Dryss over en håndfull kokoschips og dryss over kokossirup.
Stek på 175 grader i ca. 50 minutter, til den er gjennomstekt.
Server gjerne med pisket krem og hjemmelaget rabarbrasyltetøy.

Lignende oppskrifter