Porsjonspai - en skål med høstens nytelse. Oppskriften gir 2 porsjoner (små ildfaste former ca. 7-10 cm diameter).
Tre små tips:
1. Gjerne bytt ut epler med andre frukter som plomme, pære eller jordbær.
2. Du kan godt lage deigen på forhånd og la den stå i kjøleskapet til du skal bruke den!
3. Bruk gjerne plantebasert smør om noen har allergi. Resultatet blir like bra.
Oppskriftskreatør: Bjørg Fagerlie
100 g frosne eplebiter.
1 ss øko havregryn (10 g)
1 ss Cocosa Kokosmel (kan erstattes med mandelmel eller annet mel) (10 g)
2 ss Cocosa Sukker
1 ss smør (ca. 12 g)
Kanel
Sett ovnen på 200 grader.
Tin eplene noen minutter før du legger 50 g i hver skål. Strø over litt sukker og kanel.
Bland sammen havre, mel, sukker og smør til alt er dekket av smør og klebrig. Smøret trenger ikke å være 100% blandet ut. Noen små klumper vil gi ett ekstra karamellisert resultat.
Fordel deigen over eplene i de to formene.
Stek i ovnen i 15-20 minutter og nyt med en kule nicecream og lønnesirup.
Ingredienser
100 g frosne eplebiter.
1 ss øko havregryn (10 g)
1 ss Cocosa Kokosmel (kan erstattes med mandelmel eller annet mel) (10 g)
2 ss Cocosa Sukker
1 ss smør (ca. 12 g)
Kanel
Instruksjoner
Sett ovnen på 200 grader.
Tin eplene noen minutter før du legger 50 g i hver skål. Strø over litt sukker og kanel.
Bland sammen havre, mel, sukker og smør til alt er dekket av smør og klebrig. Smøret trenger ikke å være 100% blandet ut. Noen små klumper vil gi ett ekstra karamellisert resultat.
Fordel deigen over eplene i de to formene.
Stek i ovnen i 15-20 minutter og nyt med en kule nicecream og lønnesirup.