Om Midsona
Våre merker
Om oss
Vår historie
Karriere
Investorer
Rapporter
Ledelse
Økonomiske nøkkeltall
Aksjeinformasjon
Bærekraft
Om bærekraft
Våre mål
Kontakt
Kontakt oss
Media
Pressemeldinger
Cookies & GDPR
Berlinerboller
Baking
>60 min
Antall porsjoner: 24
Oppskriftskreatør:
Bjørg Fagerlie
Ingredienser
Instruksjoner
Bolle
600g øko spelt
1 ts økologisk vanilje (kan erstattes med vaniljesukker)
2/3 pk gjær (tørrgjær)
1 klype himalayasalt
3 dl vann
1/2 dl økologisk fløte (kan byttes med melk eller vann)
1 økologisk egg
50g økologisk smør
50-80 g Cocosa Kokossukker
I kjele
4 dl økologisk melk
40g økologisk smør
1 vaniljestang eller en ts vanilje.
2-3 ss agavesirup eller lønnesirup
20 g Cocosa Sukker
I skål
1 dl økologisk melk
3 strøkne ss maizena
1 økologisk egg
Bolle
Bland alt det tørre og elt med vann, fløte og egg.
Tilsett smør og kna til en fin og elastisk deig. (Ikke kna for mye, da kan speltdeigen bli tørr)
Hev 45 min.
Kjevle en deig som er ca. 2 cm tykk og trykk ut passende former (ca. 6 cm i diameter)
Etterhev 40 min
Stek på 225 grader ca. 7 min. Til de er gyllen på toppen.
Avkjøl.
Stikk hull på alle bollene, smør litt smeltet smør på de og sikt melis over og under.
Sprøyt inn ca. 1 ss vaniljekrem med en sprøytepose!
Vaniljekrem
Varm ingrediensene i kjelen til kokepunktet.
Hell de over i skålen og rør godt.
Hell alt over i kjelen og rør på svak varme til krem konsistens. IKKE KOK!
Avkjøl før du sprøyter inn i bollen!
Ingredienser
Bolle
600g øko spelt
1 ts økologisk vanilje (kan erstattes med vaniljesukker)
2/3 pk gjær (tørrgjær)
1 klype himalayasalt
3 dl vann
1/2 dl økologisk fløte (kan byttes med melk eller vann)
1 økologisk egg
50g økologisk smør
50-80 g Cocosa Kokossukker
I kjele
4 dl økologisk melk
40g økologisk smør
1 vaniljestang eller en ts vanilje.
2-3 ss agavesirup eller lønnesirup
20 g Cocosa Sukker
I skål
1 dl økologisk melk
3 strøkne ss maizena
1 økologisk egg
Instruksjoner
Bolle
Bland alt det tørre og elt med vann, fløte og egg.
Tilsett smør og kna til en fin og elastisk deig. (Ikke kna for mye, da kan speltdeigen bli tørr)
Hev 45 min.
Kjevle en deig som er ca. 2 cm tykk og trykk ut passende former (ca. 6 cm i diameter)
Etterhev 40 min
Stek på 225 grader ca. 7 min. Til de er gyllen på toppen.
Avkjøl.
Stikk hull på alle bollene, smør litt smeltet smør på de og sikt melis over og under.
Sprøyt inn ca. 1 ss vaniljekrem med en sprøytepose!
Vaniljekrem
Varm ingrediensene i kjelen til kokepunktet.
Hell de over i skålen og rør godt.
Hell alt over i kjelen og rør på svak varme til krem konsistens. IKKE KOK!
Avkjøl før du sprøyter inn i bollen!
Lignende oppskrifter
Appelsin- og kokoskake
Arme riddere
Vanilje- og kokoskuler
Farsdagsmuffins
Vis flere oppskrifter
Hva leter du etter?
Produkter (
)
Oppskrifter (
)
Innhold (
)
Kategorier